Agoura Detail Center

Agoura Hills, California

This one and two story high-end automobile detailing center is located on a very unusual property.  Due to some very significant storm water control structures located under the property the grades for this sunken site needed to remain as is.  The high visibility of the property and the close proximity to residence required that all detailing be done inside.  This created a much larger building then what was originally envisioned.  The solution was to push the building as far back as possible from the corner, tuck the larger detailing space into the rear hillside and to provide an on site turn around both for large vehicles that might require detailing as well as for the fire department.  The detailing space has skylights that provide day lighting and the roof of the detailing space is a roof garden for the upstairs offices.